بی خوابی های یک ذهن سرگشته

کانال تلگرام @khablog

بی خوابی های یک ذهن سرگشته

کانال تلگرام @khablog

امام مثل بقیه نبود...

پنجشنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۸۹، ۰۱:۱۳ ب.ظ

امام مثل بقیه نبود. با همه فرق می‌کرد. امام مثل هوا بود. همه آنرا تجربه می‌کردند. به نحو مطبوعی، عمیقاً آن را در ریه‌ها فرو می‌بردند. اما هیچ وقت لازم نبود راجع به آن فکر کنند. هوا ماندنی است. امام دریا بود و ماهی ها به جز آب چه می دانند؟ تمام زندگیشان آب است. وقتی ماهی از آب جدا شود، روی زمین بیفتد (تازه زمینی که آرام تر از دریاست)، شروع می کند به تکان خوردن. ماهی دست و پا ندارد! وگرنه می‌شد نوشت که به نحو ناجوری دست و پا می زند. تنش را بر زمین می کوبد. و گاهی به اندازه طول بدنش از زمین بالاتر می رود و دوباره به زمین می خورد. ستون مهره هایش را خم و راست می کند. مثل فنر از جا می پرد. با سر و دمش به زمین ضربه می زند. به هوا بلند می‌شود. با شکم روی زمین می افتد. و دوباره همین کار را تکرار می کند.

علم می گوید ماهی به خاطر دور شدن از آب، به دلایل طبیعی می میرد. اما هر کس یک بار بالا و پایین پریدن ماهی را دیده باشد، تصدیق می کند که ماهی از بی آبی به دلیلی طبیعی نمی میرد. ماهی به خاطر آب خودش را می کشد!

اگر چه در گفتگوها حرفی از امام برده نمی شد، اگر چه در بسیاری از جاها تصویر کاغذیش حضور داشت، اگر چه در خیلی از جاها فقط پای جمله ای اسمش را نوشته بودند، اما همه جا حضور داشت. خیلی چیزها بدون اسمش هیچ معنی ای نداشت. جبهه، خط مقدم، بسیجی، و حتی چیزهای بزرگتر مثل انقلاب. امام برای آنهایی که دوستش داشتند، یک حضور دائمی نامحسوس بود. وقتی امام می گفت:

- من بازوی شما را می‌بوسم،

گرمایی از بازوی چپ تا قلب هزاران بسیجی جریان پیدا می کرد. این گرما وجود داشت. انگار که امام بازوی تک تک آنها را بوسیده باشد. حال آن که بسیاری از آنان هیچ وقت امام را ندیده بودند. بسیجی بدون امام معنی نداشت. وقتی وجود آدم تا این درجه به وجود دیگری وابسته باشد، هیچ وقت در مورد وجود دیگری فکر نمی کند. کسی باور نمی کرد امام بمیرد. به فکر کسی هم نمی آمد که امام بمیرد. مرگ امام در مخیله هیچ کسی نمی گنجید و از این رو بود که بعد از اعلام خبر مرگ، همه گیج بودند. بدترین قشرهای اجتماعی، در مورد مسایل اجتماعی، فئودال ها و بورژواها هستند. زاویه دیدشان نسبت به مسایل اجتماعی از بدترین جهت است. در ایران، البته بعد از انقلاب، این دو دسته با هم مخلوط شده بودند. انقلاب طبقه فئودال را بورژوا می کند. جنگ طبقه بورژوا را فئودال می کند. در ایران بلافاصله بعد از انقلاب، جنگ شده بود!

شاید تعریف بورژوا همین باشد. کسی که فقط از زاویه دید خودش به مسایل اجتماعی فکر می کند. همه بورژواها و فئودال های ایرانی همین خاصیت را دارند. اما سوگ امام برای آنها عجیب بود. زاویه دید آنها را حتی چیزی مثل شوک اجتماعی پذیرش صلح هم به هم نزده بود. در هنگام پذیرش قطعنامه که اپوزیسیون‌ها از به هدر رفتن نیروی نهفته جوانان می گفتند، هنگامی که بسیجی ها بدون دلیل واضحی ناراحت بودند، وقتی که مردم، همه گیج بودند، طبقه بورژوا مشغول پرتنش ترین معاملات اقتصادی بودند. پشت آنها را مرگ صدها هزار نفر هم نمی لرزاند!

اما حالا مرگ یک نفر زاویه دید آنها را عوض کرده بود. همه گیج بودند. وقتی خبر مرگ امام را می شنیدند، باور نمی کردند.خیلی‌ها سعی می کردند خود را ناراحت نشان ندهند. چرا که نظام سیاسی- اجتماعی فقط یک بستر است برای فعالیتهای اقتصادی. این بستر هر چه باشد تفاوتی ندارد. اگر زیاد رنگ عوض کند، فعالیت های اقتصادی متنوع تر می شود. اگر ثابت باشد، سود را باید در کارهای بلند مدت اقتصادی جستجو کرد. همه می دانستند با مرگ امام این بستر تکان نمی خورد، اما چیزی فرای زمین بستر تکان می خورد. این تکان حتی این طبقه را هم گیج کرده بود. همه گرفته و گیج بودند. حتی آنهایی هم که با امام هیچ رابطه‌ای نداشتند.

اندوهی غریب در چهره مردم ریشه دوانیده بود که به یقین از ترس برای آینده نبود. ایرانی ها هیچ وقت آینده‌نگر نبوده اند. وقتی پدر یک خانواده می میرد، اندوه بر همه مستولی میشود. فرق پدر با بقیه شاید در بزرگتر بودن است. این اندوه برای همه یکسان است. پسر چه عاشق پدر باشد و چه نباشد، اندوهگین می شود. پسر حتی اگر کینه پدر را در دل داشته باشد، در مرگ پدر افسرده می شود. بزرگ‌تر چیزی مثل سایه است. بی سبب نیست که به مثل می گویند:

- خدا سایه بزرگتر را از سر کسی کم نکند.

سایه از سر همه کم شده بود. بورژوا، فئودال، اپوزیسیون، انتلکتوئل،بسیجی، چپی، راستی، هیچ کدام فرقی نمی کرد. سایه بزرگتر از سر همه کم شده بود. این بار کسی از دریا ماهی نگرفته بود. از ماهی، دریا را گرفته بودند. ماهی های حلال گوشت و حرام گوشت، همه به نحو تاثیر برانگیزی بالا و پایین می پریدند. ستون فقراتشان را خم می کردند. مثل کمان. بعد عین تیر که از چله رها می شود، با سر و دمشان به زمین ضربه می زدند و به هوا پرتاب می شدند. دوباره با شکم به زمین می خوردند و این کار مرتب تکرار می شد!!!

ماهی ها خودکشی می کردند!

  • پی نوشت:
  • بخش هایی بود از کتاب ارمیا...این روزها دوباره دارم میخونمش...
  • میلاد سراسر نور دلیل آفرینش ،حضرت زهرا(س) و فرزند پاکش حضرت روح الله(ره) رو به همه تبریک میگم...بویژه به مادر عزیزم...
  • و همچنین تبریک میگم به دوستان وبلاگ نویس بوِیژه الهه مشرق زمین و آرون شید و گلبرگ و قاصدک

نظرات (۹)

  • توسط:مهتاب ط
  • سلاماگر اشتباه نکنم این نوشته تون یه قسمتی از کتاب ارمیا بودو خیلی هم زیباستموفق باشید
  • توسط:س.م.قاصدک
  • سلام.این روز ها که شکستن راه و رسم زندگیم شده،این روزها که سادگی پاکترین خطای دنیاست،قدری از آرامشت را به من ببخش.شاید دوباره قاصدکی رها شوم.بیا و رسم زندگی را به من بیاموز.www.ghasedak69.blogfa.com
  • توسط:آرون
  • سلامآپ جدید
  • توسط:س.م.قاصدک
  • سلام.اینکه چی گذشته به دلم؟ فقط خدا میدونه و خودم!اینکه به دلم سخت نگیرم! خیلی قشنگه!هیچ وقت بهش سخت نگرفتم!خیلی وقتا لا بلای شکستن هاش، به خیلی چیزا رسیدم و خیلی از خواسته هام اجابت شده!یه روز یکی از دوستام بهم اس ام اس داد که:« وقتی دل تنها کالاییه که خدا شکسته ی اونو می خره، چرا به دست کسی که دلمو شکسته بوسه نزنم؟»من همه اونهایی که دلمو شکستن بخشیدم.به خدا گفتم جواب میخوام.حالا که بخشیدم بیشتر!گاهی توی معاملاتمون با خدا باید خودخواه باشیم.باید معامله کنیم.این تنها معامله ایه که برنده اش ماییم!ممنون که سر میزنید.ممنون.
  • توسط:الهه مشرق زمین
  • سلامممم خوبی؟ممنون بابت تبریکت!میدونم الان کمی دیره که تشکر کنم ولی راستشو بخوای الان متوجهش شدم!در هر صورت بازم ممنون
    ســـــــــــــلاااااااااااااااااااام!!!!!!!!!!!!!مرسی!!!!!!!! مگه تو هم خبر داری که بهم تبریک میگی؟!الی گفته؟! دوست داشتم خودم بگم!!!!!!!!!بازم مرسی!!!!!
  • توسط:حسرتMR
  • سلامگمشده دارم چه کس دارد خبراز شقایق های مفقود الاثر؟...
  • توسط:حسرتMR
  • منهم ولادت حضرت فاطمه(س) الگوی برتر همه ی زنان تبریک می گم و امیدوارم که خودم هم بتونم از این الگوی بهترین، پیروی کنم. کتابای آقای امیرخانی خیلی سخت و شیرینه.... کتاب داستان سیستان رو خوندید؟آپم با شعری در رسای امام خمینی(ره)
  • توسط:شازده کوچولو
  • سلامامروز مطلب یک وبلاگ نویس مشهور به نام حسین قدیانی را درباره پابرهنگان خواندم.دلم می خواهد دوباره بخوانمش و سه باره و برای بار چهارم...خیلی عالی نوشته بود....از خودم می پرسم چه چیزی می تواند زاویه دیدی تا این اندازه ناب به انسان بدهد.؟...نیمه خردادی که امام از آن انتظار فرج را می کشید گذشت.خدا مقامش را بالا ببرد بابلای بالا که این ملت ستمدیده را بالا برد....نه بورژوا نه فئودال و نه هزار اسم دیگر فرنگی مآب هم نمیتواند چیزی از شرافت این مردم ساده دل و شریف کم کند که صد تا روشنفکر را می برند لب چشمه تشنه بر می گردانند!...البته که انسان به تکیه گاه اعتقادی احتیاج دارد و خدا برای ملت ما از این لحاظ کم نگذاشته. شکرا لله....دست آخر این که همه چیز منوط به اوست و ما تنها تحت ید اراده او هستیم. با چشم هایی نگران که ...چشمت به او که باشد تاریکی سراغت نمی آید.هیچ وقت....

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی