بی خوابی های یک ذهن سرگشته

کانال تلگرام @khablog

بی خوابی های یک ذهن سرگشته

کانال تلگرام @khablog

هدیه دنیای متن باز به دانشجوی نرم افزار

چهارشنبه, ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۱، ۰۶:۰۳ ب.ظ


چرا در کشور ما هر ساله هزاران دانشجوی نرم افزار فارق التحصیل میشوند ولی به همان اندازه پیشرفت نداریم. دلیل روشن است دانشجویان کشورهای دیگر همان دورانی که در حال تحصیل هستند ایده ها و آینده خود را می یابند و بعد از فارق التحصیلی میدانند چکار کنند ولی ما …

بهترین راه درگیر شدن با مسائل است. اصلا چرا دانشجوی رشته نرم افزار باید با ویندوز کار کند؟ ویندوز چه چیزی جز راحتی و تنبلی به دنبال دارد؟ چرا خودش نباید تلاش کند نرم افزاری بسازد یا نرم افزار اوپن سورس دیگران را ویرایش یا نسخه ای بهتر از آن تولید کند. اگر در کشور ما پیشرفتی نیست دلیل اولش عدم حقوق کپی رایت نرم افزار است. اگر جامعه نرم افزار حداقل همین قشر دانشجوی نرم افزار اوپن سورس را یاد بگیرد و به ان جامعه عمل کند نیمی از راه را پیموده ایم. این کار چندین خوبی دارد:

۱- جامعه اوپن سورس معنای واقعی آشنایی با معماری نرم افزارها و تجربه عملی است.

با مهاجرت به لینوکس به صورت علنی با هسته یک سیستم عامل درگیر میشوید و برای کار کردن بهتر با آن چه تغییراتی که ایجاد نمیکنید یا نرم افزاری را علاقه دارید میتوانید سورس آنرا دریافت و در آن تغییرات ایجاد کنید و بر تجارب خود بیفزایید در صورتی که در ویندوز صرفا محیطی آماده با تنبلی تمام به شما هدیه میشود.

۲− ایده

وقتی کسی سعی و کوششی نمیکند چطور میخواهد بعد از فارق التحصیلی ایده ای داشتته باشد تا با آن کاری انجام دهد. و این هدیه اوپن سورس به یک دانشجوی نرم افزار است چون میلیونها ایده متن باز در انتظار شما هستند.

۳− آشنایی بیشتر با علوم مختلف کامپیوتر

وسعت دنیای متن باز بسیار گشترده است. با نگاهی به سایت های فارسی زبان و انگلیسی زبان کلاه از سرتان می افتد تمام این سایت ها را گیگ هایی از سراسر دنیا می چرخانند افرادی که در بیشتر زمینه های نرم افزار و حتی سخت افزار حرفی برای گفتن دارند و چه علومی که انتظار شما را نمیکشد.

۴− درگیری با مسئله بزرگترین لطف

خداوند بنده ای را که بیشتر دوست، او را بیشتر عذاب میدهد. حرفی که بارها شنیده اید و آنرا قبول دارید. چه فکر کرده اید نرم افزارهای لینوکس درون یک ۳۵عدد dvd را میتوانید از سوپر مارکت بغل خانه تان بخرید. نخیر برای نصب و استفاده بعضی از آنها باید به اینترنت بروید و اطلاعات کامل در مورد نصب و استفاده هر نرم افزار کسب کنید که این درگیری با نصب و استفاده فکر شما را با مسائل نرم افزاری درگیر می کند و چه لذت و تجربه ای که دارند هر چند ۹۰درصد نرم افزارهای لینوکس بسیار راحت تر از ویندوز نصب میشوند و از آن راحت تر مورد استفاده قرار میگیرند.

۵− عذاب وجدان و طبیعت

در کتاب راز راندا برن آمده شما هر حسی را به کهکشان ها ارسال میکنید و بازخورد آن را به صورت واکنشی دریافت میکنید. خب این بحث روانشناسی هست ولی شما که عمری تلاش کردید بدنبال سریال و شکستن قفل نرم افزارها بودید چه انتظاری دارید مردم نرم افزار شما را نشکنند و کرکش نکنند. پس تا وقتی خودتان حقوق کپی رایت را زیر پا میگذارید عملا اعتماد به نفس تولید نرم افزاری خود را نیز از دست میدهید و اگر هم خیلی با مثبت اندیش باشید عذاب وجدان خواهید گرفت حالا از ویندوزش بگیر تا استفاده از نارسیس قفل شکسته.

در کل نظر نگارنده این است دانشجوی نرم افزار صرفا باید کار با ویندوز را بلد باشد و حتما یکی از توزیع های لینوکس را برای کارهای روزانه برگزیند اینطوری خود این شخص چندین نفر را با دنیای متن باز آشنا میکند و این بر رعایت حق کپی رایپ کمک بزرگی به کشور ما میکند و چه ایده هایی که نمیتواند بگیرد و همین طور اعتماد به نفس درباره محصولی که شاید تولید کند.

یادگیری لینوکس حتی از ویندوز هم راحت تر می باشد. بهترین روش و برای شروع توزیع بسیار محبوب اوبونتو می باشد. و همینطور کتاب یا جزوه ای که از روی ان اموزش ببیند.

به امید روزی که ما هم برسیم، به همانجایی که باید برسیم.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی