یک فیلم فاخر و ماندگار به نام ملک سلیمان
دیروز برای انجام کاری به موسسه خدمات مشاوره ای و امور جوانان آستان قدس می رفتم که در بین راه متوجه شدم فیلم سینمایی ملک سلیمان اکران شده است و بلافاصله بعد از انجام کارهایم به سمت سینما هویزه رفتم و این فیلم فاخر و بسیار زیبا را دیدم.تماشای این فیلم بهانه ای بود برای نوشتن در رابطه با آن.
شکی نداریم که سینمای ایران سینمایی است که فیلم هایش ۱۰۰ درصد مصرف داخلی دارند. به ندرت در این سینما فیلمی ساخته می شود که بتوان به راحتی و با خیال راحت روی مصرف بین المللی اش حساب کرد و مطمئن بود که انقلاب دارد «محصول فرهنگی» صادر می کند! بعضاً فیلم هایی از سینمای ایران در دنیا اکران می شوند که نه تنها هیچ ربطی به آرمان اسلامی انقلاب ندارند بلکه شاید در مقابل آن اهداف هم قرار می گیرند.
اما ساخت فیلمی همچون ملک سلیمان این نوید را داد که می توان به عرضه ی جهانی اش اندیشید و محصولی فرهنگی را به دنیا صادر کرد. فیلمی که اولین تجربه ی حرفی ای فیلمسازی دیجیتالی در سینمای ایران به شمار می رود و با بهره گیری از جلوه های بصری و تیم حرفه ای در بخش های مختلف، از تصویر برداری و صداگذاری و جلوه های ویژه گرفته تا طراحی سایت و حتی طراحی پوستر فیلم، آمده است تا آغاز گر انقلابی در سینمای ایران باشد.
ماجرا آنجا جالب تر می شود که خبرهایی از همکاری تئوریسین ها و تحلیل گران انقلابی اسلامی و مشاوره های افرادی همچون «دکتر عباسی» به این فیلم شنیده می شود. خلا این همکاری ها هم در سینمای ایران به شدت احساس می شود. سینما گران کار خود را می کنند و تئوریسین ها و کارشناسان محتوایی ما کاری دیگر. ملک سلیمان سعی کرده است حتی این خلاها را هم پر کند.
ملک سلیمان یک فیلم دنباله دار است که قسمت اول آن که اکنون ساخته شده است به ماجرای درخواست حضرت سلیمان از خداوند برای داشتن یک ملک بی بدیل اشاره می کند که خداوند با نشانه هایی سلیمان را برای داشتن چنین ملکی تحریک می کند. اما برای بدست آوردن آن باید از فتنه های مختلفی عبور کند که مهمترین آنها فتنه ی اجنه و شیاطین است که قصد فتنه و از بین بردن انسان ها را دارند. که حضرت سلیمان پس از غلبه بر فتنه ی آنها اجنه و شیاطین را به تسخیر خود در می آورد.ماجرای تسخیر و تسلط بر باد نیز در این قسمت نشان داده شده است.
تاکید بر ولایت پذیری و تبعیت از ولی خدا بخصوص در هنگام هجوم فتنههای اشرار و همچنین برای رهایی از شر شیاطین و فراخوانان به بدی که گریبانگیر همه اعصار بشری بوده است، مهمترین اتفاق دیگری است که در مضمون این فیلم افتاده است.
در قسمت دوم این فیلم نیز که قرار است ساخته شود حضرت سلیمان به وسیله قوایی که بدست آورده است، بنا های رفیع و بلند و باشکوه می سازد و قصری از آبگینه بنا می کند. او برای گسترش خداپرستی با لشکریان انسانی، شیطانی و حیوانی خود در جهان به سفر می پردازد. همچنین در این فیلم شاهد داستان هدایت ملکه سبا خواهیم بود.
در بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر این فیلم نامزد 9جایزه گردید که در نهایت توانست 5سیمرغ بلورین این جشنواره را به خود اختصاص دهد.
جای خالی فیلم هایی همچون ملک سلیمان در سینمای ایران کاملاً احساس می شود. ملک سلیمان شروع حرکتی است که می تواند انقلابی را در سینمای ایران به وجود آورد. انقلابی که شاید چندین سال دیر آغاز شده است اما امید آن می رود که با ملک سلیمان با شتاب بیشتری پیش رود و سینمای ما را به آنجایی برساند که باید.
- ۸۹/۰۷/۲۲